5 ok, amiért nincs szerencséd az online társkeresésben

2019. március 21. 01:15 - Miskei Anikó

Ha ezt a bejegyzést, csak átfutod, akkor ez egy lesz a sok tucatból. Csak legyintesz majd, hogy óóóóó, Te ezt már mind tudod.
 
De ha figyelmesen elolvasod, akkor ez lesz utolsó bejegyzés, amit elolvasol a témában. Vajon Te ebbe a 3-5%-ba tartozol?
 
Ugyanis ez az 5 pont minden félelmedre és rejtett motivációdra rá fog mutatni. Az pedig kényelmetlen. Nagyon. De ott lesz a megoldás is.
 
A kérdés már csak az, hogy a KRESZ szabályait alkalmazod-e vezetés közben? Vagy fittyet hányva a szabályokra, rommá törve magad szomorkodsz egy sarokban. És közben azt mantrázod, hogy Neked ebben nincs szerencséd.
 
Tudod sokszor mondtam de, a társunkat megtalálni valahol misztikum. Nem tagadom, hogy nem kell hozzá némi szerencse faktor. De a 3., 15. 53. randi, ahonnan még mindig szingliként mész haza, nem kudarc. A kudarc az, amikor teljesen feladod.
 

1. Az unalomig ismételt és mégis listavezető: adatlap

 
Rengeteget láttam én magam is. És rengeteget meséltek róla a klienseim is. Az egy dolog, hogy sokan 1-2 szavas válaszokat adnak a kérdésekre. A magamról részben az szerepel: "ismerj meg. És a nők adatlapja arról szól, hogy szeretik a kávét, jógáznak és színházba járnak. Míg a férfiak hobbija a sport, horgászat és Netflix. Most mondhatnánk, hogy sarkítottam, de azt kell mondjam, nem teljesen. Ehhez add hozzá azt, hogy nincs fotó vagy előnytelen.
Szagoltál már 10 parfümöt egymás után? A végén érzel még egyáltalán illatot? Nagye, hogy nem! Elárulom, épp ez történik az adatlapok zömével. Összemosódnak, nem ragadnak meg. Mert most őszintén, kit érdekel, hogy Te a  kávét vagy teát szereted szenvedélyesen?
A jó hír viszont az, hogy nagyon könnyű kitűnnöd a tömegből. Mivel? Mi hiányzik az adatlapok 95%-ából? Az érzelem. Na nem arra gondolok, hogy a "Reggelemet szeretem egy finom kávéval kezdeni" mondat helyett azt írd: "A reggeleimet boldogan kezdem egy finom kávéval".
Bár tudod mit? Látlak magam előtt, hogy reggel mosolyogsz. Na ez tetszik, már is továbbolvasom az adatlapod.
nopictureprofile.png
 

2. A hobbi randizóknak ritkán van ám szerencséjük

 
Hogy én hobbi randizó? Kikérem magamnak! - kaphatod most fel a fejed. Na de nézzük csak az ismérveket, hátha van ilyen az ismerőseid között. A hobbi randizó az, aki akkor foglalkozik ezzel, amikor épp kedve tartja, amikor unatkozik. Kellene már egy kis izgalom, nincs programom hétvégére, hozzunk össze akkor egy randit. Ez azért nagyon veszélyes, mert könnyen elhitetheted nem csak a környezeteddel, de magaddal is, hogy Te bizony teszel ezért, de lám-lám, nincs ebben szerencséd. És hangsúlyozod is, hogy Te aztán nem vagy erre rágörcsölve. Ha összejön csodás, ha nem, akkor is boldog vagy.
Mondd csak, így szerezted a jogsidat is? Dehogy! Választottad. És a párkapcsolatot? Választottad már?
hobbirandi.png
 

3. A nagy számok törvényére bíztad magad

 
Na ezzel vigyázzunk egy kicsit, mert van benne féligazság. Mert minél több emberrel találkozol, annál nagyobb esélyed van rá, hogy találkozz a Pároddal. Na de ha nem tudod kit és mit keresel? Azt fogod csak ismételgetni, hogy ő nem Az. De ha felteszem a kérdést, hogy honnan tudod, hogy Ő az, akkor vagy megnémulsz vagy még a másik lehetőség az "Érezni fogom". Súgok, nem fogod. Vagy sokszor fogod rosszul érezni.
Ez pont olyan, mintha bemennél egy cipőboltba és szisztematikusan elkezdenéd felpróbálni az összes cipőt. Mindegy, hogy sportcipő,  szandál, csizma vagy papucs és milyen méret. Legalább azt döntsd el, hogy ez most átmeneti cipő lesz, bőr vagy épp szintetikus és milyen színek passzolnak a ruhatáradhoz.
elveszve.png
 

4. Ha nincsenek sztenderdjeid, jobb ha keresel egy zsepi szponzort

 
Ugyanis rossz végén vagy a szívószálnak. És sokszor fog eltörni az a bizonyos mécses. Azt látom, hogy a nagyon sok embert a félelmei vezérelnek. A "nem akarom megbántani", "kellene adnom neki még egy esélyt" "majd, ha...., akkor majd másképp csinálja" ködfelhője mögé vonulnak el. Pedig tudod mi történik valójában? Képtelen vagy meghúzni a határaidat, nehezedre esik nemet mondani és végtelenül alacsony az önbecsülésed. Tudod akkor, amikor egy vita hevében a másik fogja magát és lelép, mert neki nincs kedve ehhez a feszkóhoz, két dolgot tehetsz. Könyörögsz neki, hogy "jajjj lécci ne menj el" de legalábbis folytatjátok, ahol abbahagytátok, mintha semmi sem történt volna. Ezzel épp most tanítottad meg neki, hogy bármit megtehet veled kénye-kedve szerint. Mondd, Te mennyire értékelsz és tisztelsz egy olyan embert, akivel bármit megtehetsz? Akire nem kell tekintettel lenned, aki mellett mindent úgy csinálhatsz, hogy az neked legyen elsősorban jó?
De a másik, amit tehetsz, hogy elmagyarázod neki, hogy ezt veled 3 esetben teheti meg: először, utoljára és soha többet. Legközelebb örökös bérletet nyer az ajtódon kívülre. Persze ezt most azért fogalmaztam meg ennyire élesen, hogy értsd és legyen súlya. Ezt az üzenetet millió módon kommunikálhatod.
lecfelett.png
 

5. Reménykedsz és bár a tények makacs dolgok, Téged ugyan nem zavarnak

 
Nekem ezt a verziót a legnehezebb látni a klienseimnél. Amint folyamatosan mesélik maguknak és a próbálják bizonyítani nekem, hogy az a kék bizony piros. Tudod akkor, amikor egy férfi egyetlen jövő idejű mondatot nem mond ki és nem hogy a nyarat nem tervezi, de még a következő hétre sincsenek tervei veled, annak oka van. És összeguberálhatsz az elmúlt évből 3 olyan félmondatot, amiből Te még is össze tudod tenni, hogy ő bizony komolyan tervez Veled. De tudod, az idődet vesztegeted. Hajmeresztő sztorikat tudnék mesélni. És szomorú, hogy ezek alapvetően elég hétköznapi, jellemző történetek.
És ez már ott kezdődik, amikor az online társkeresőn a profilján nincs fent fotó, mondván ő magas beosztásban van és nem szeretné, ha kolléga elé kerülne az adatlapja. Hello! Ha az utcán szólít meg valaki, akkor is van arca, ha az az "atyaúristen/bradpitt/billgates". Akinek nincs fotója, az titkol valamit. A legtöbb nő azt, hogy kevésnek/ nem elég jónak tartja magát és nincs önbecsülése és önbizalma.
tenynemszamit.png
 
Tudom. Ez most nem egy léleksimogatós bejegyzés lett. De muszáj, hogy lásd, hogy az, amit annak hívsz, hogy nincs szerencséd, valójában sokszor a saját választásod. Ha kellőképpen okos vagy, akkor most azt is tudod, hogy mit csinálj másképp. De a legtöbbször a következő a kérdés, a HOGYAN? Dolgozz ezen velem és írd be Magad a naptáramba: http://ferfimagnes.hu
 
Anikó
pszichológus
Ps: a Hölgyeket várom a zárt Fb csoportban rengeteg videóval és információval: https://www.facebook.com/groups/ferfimagnescsajoknak/
 
komment
süti beállítások módosítása