8 tipp, hogy túléld a karácsonyt szingliként

2018. december 23. 22:11 - Miskei Anikó

Az, amikor szingliként ér a karácsony végtelenül lehangolttá tud tenni. Összeszorul a szíved, amikor mások a menüsort állítják össze a Szentestére. Vagy épp amikor meghozza a kolléganőnek a futár a párjának rendelt ajándékot. Hisz Te sem vágysz másra, mint hogy a Karácsony telve legyen meghittséggel, fenyő és fahéjillattal, zamatos falatokkal, meglepetéssel a fa alatt, nevetéssel, hóeséssel és csipetnyi varázslattal.És pontosan tudod, hogy ez idén nem lesz meg vagy nem úgy...

Hogyan éld túl?

1. Koncentrálj a gyerekekre

 

Szerencsés helyzetben vagy akkor, ha a szűk családban vannak gyerekek. Mert a karácsony ilyenkor róluk, az ő vágyaikról, a nekik teremtett varázslatról szól. Részt vehetsz már a karácsonyi előkészületekben. Közösen írni levelet a Jézuskának. Együtt énekelni a karácsonyi dalokat. Közösen készíthetitek a mézeskalácsokat, beszippantva a fűszeres illatokat és gyönyörködni a szitából lehulló porcukor szállingózásában. Aztán milliószor meghallgatni, hogy megérkezett már a Jézuska? Elnézni őket, ahogy remegve és toporogva az izgatottságtól állnak a fa körül. A dalt már végig sem énekelve, ugranak rá az ajándékra és felsikoltanak, tapsolva ugrálnak, amikor meglátják, mi van az ajándékban.
Ha át tudod magad adni ezeknek a pillanatoknak, nem lesz helye hiánynak a szívedben.

oleg-sergeichik-500308-unsplash.jpg

 

2. Karácsonyozz barátokkal

 

Ki mondta, hogy nem töltheted a karácsonyt barátokkal? Különösen, ha többen vannak, akiket épp pár nélkül értek az ünnepek. Csináljatok rendhagyó Karácsonyt, hisz erre biztosan nem lesz lehetőségetek, amikor már párral, családdal élitek az életeteket. Főzzetek puncsot, készüljön tojáslikőr, valami különleges finomság, ami méltó az ünnepekhez. Vagy épp popcorn, ha ahhoz van kedvetek. Sétáljatok egyet, csapjatok bele egy késő estig tartó társasozásba. Ugye tudod, hogy az Életet akkor is lehet ünnepelni, ha épp nincs párkapcsolatod? A hó ugyanúgy csikorog a talpad alatt, a kori épp úgy csúszik a jégen és a hópehely kristályok elkápráztatóak.

3. Önkénteskedj

 

Minden élethelyzetben, így a szingli karácsony esetében is elmondható, hogy a másokról való gondoskodás a legnagyobb segítség abban, hogy a nehéz élethelyzeteinket átvészeljük. Számtalan szervezet szervezi meg ilyenkor is az ételek, ajándékok osztását. De Te magad is megteheted, hogy összecsomagolsz néhány szelet bejglit és pár szem szaloncukrot és szétosztod a városban a hajléktalanoknak, néhány kedves szó kíséretében. De lehet csak a szomszéd néniig vagy bácsiig kell menned, akiknek úgy alakult az életük, hogy egyedül töltik a napot. Csöngess be hozzájuk egy kis sütivel, menj be hozzájuk egy fél órára és öleld meg őket, amikor eljössz, mert lehet már hosszú évek óta nem történt ez meg velük.

freestocks-org-172972-unsplash.jpg

 

4. Menj el egy karácsonyi műsorra

 

A legtöbb templomban szoktak karácsonyi műsort szervezni. Függetlenül attól, hogy nem vagy vallásos, egy ilyen alkalom mégis meghitt és kedves tud lenni. Engedd, hogy hassanak a fények, a zene, az énekek. Gyújts egy gyertyát, hogy hálát adj azért, ami van az életedben. Kérd, hogy legyen egy kicsit könnyebb és megváltozzon az, ami most van. És hogy a mások elsuttogót kívánságai is váljanak valóra.

5. Utazz el

 

Egyre többen vannak, aki meg merik törni azt a tradíciót, hogy a Karácsonyt itthon, a szeretteinkkel kell tölteni. Mi van akkor, ha választhatsz most valami mást? Elmehetsz olyan helyre, ahol tényleg hatalmas hólepedő van, minden vakítóan és szikrázóan fehér. Vagy ha ahhoz van kedved, feledkezz el a karácsonyról és menj el egy meleg helyre, ahol előhúzhatod a bikinit. Stresszforrás helyett használd ezt az időszakot arra, hogy feltöltődj.

6. Tervezd meg álmaid karácsonyát jövendő pároddal

 

Ez a Karácsony, meg a készülődés úgyis inkább csajos dolog. Mi lenne, ha ez izgalmas, kreatív projekt lenne? Vegyél egy cuki füzetet, tárazz be karácsonyos washi tapekből, csillogó filctollakból és alkoss. Milyen formájú mézeskalácsokat fogsz készíteni? Melyik a legjobb mézeskalács és forralt bor recept? Milyen kedves rituálék szeretnéd, ha része lenne az életeteknek? Álmodj, most lehet! A Pinterest tömve van bomba ötletekkel. Álmodd bele Magad abba az életbe, amit jövőre már élni szeretnél ;) 

firstxmas.jpg

7. Ez a nap épp olyan nap, mint az összes többi

 

Vigyázat, spoiler jön! Karácsonykor pont úgy kel fel és megy le a nap, mint bármikor máskor. Akkor is el fog telni, ha egész nap pizsiben töltöd, nutellás kaláccsal és forró csokival. És akkor is, ha úgy döntesz, hogy Te most egyedül, de ünnepelni fogsz otthon. Vedd fel a legcsinibb ruhád, kapd elő a tűsarkúd. Főzz egy isteni vacsorát, tölts magadnak egy pohár finom bort, gyújts gyertyát, égesd a füstölőt és gyújts csillagszórót, hogy teleírd a sötét éjszakai eget a vágyaiddal.

8. Engedd meg Magadnak, hogy fájjon

 

Nem, nem kell úgy tenned, mintha hú de boldog lennél attól, hogy egyedül vagy éppen. És arra sincs szükség, hogy mindenáron elvond erről a figyelmed. Nyugodtan hallgass szívszaggató karácsonyi dalokat, tedd végtelenítettre az All I want for Christmas is You-t. 3 napon keresztül nézz könnyfakasztó karácsonyi filmeket, amiben persze épp ma találja meg élete párját a főszereplő. Százaszsepi, tojáslikőr, kifogyhatatlan mennyiségű szaloncukor és bejgli is legyen otthon. Adj bele apait-anyait. Csak egyetlen dolgot beszélj meg magaddal. Ezzel a 3 nappal vége. Vége a szenvedésnek és az önsajnálatnak az aktuális élethelyzeted miatt. Tedd fel őszintén a kérdést, hogy akarsz-e párkapcsolatot? Ha nem a válaszod, akkor hurrá, jöhet a buli és nem kell végre rosszul érezned magad miatta, hogy szingli vagy, hiszen ez a Te választásod. Pont addig, amíg ezt választod. Ha pedig igen, akkor legyen ez a nap, hogy megköveteled Magadtól, hogy mindent megteszel azért, hogy ez az állapot megváltozzon. Hallottad? Mindent! Ez azt jelenti, hogy az a mondat el sem hagyja a szádat, hogy "én nem vagyok hajlandó felregisztrálni online társkeresőre". A 3. sráccal való randi után nem mondod azt, hogy Neked ez nem megy. És nem arra keresed az igazolást, hogy minden férfi *@&#. Hanem azt kérdezed, hol van az, aki mellett végre szeretve és biztonságban érzem magam?

freestocks-org-179204-unsplash.jpg

Gondoltad volna, hogy ennyi választásod van? És mi más még, amit itt le sem írtam? Bármit választhatsz. Bármit.

Csodás Karácsonyi ünnepeket kívánok Neked!

Anikó

Dolgoznál velem, hogy Rád találjon a szerelem? Itt kérj időpontot: https://ferfimagnes.hu

 

komment
süti beállítások módosítása