Nem vagyok hajlandó terror marketinget alkalmazni

2017. december 03. 20:40 - Miskei Anikó

Ma egy olyan világban élünk, ahol nem elég jó szakembernek lenni, láthatóvá is kell válni. Ez pedig nem is olyan könnyű időnként. Nekem sem. Ma a láthatóság eszközét marketingnek hívják és be kell valljam, a kapcsolatunk nem éppen zökkenőmentes. De becsszó, törekszem a harmóniára.

Viszont vannak dolgok, amikre semmilyen kapcsolat érdekében nem vagyok hajlandó. Pedig van olyan nézőpont, ami szerint csak akkor fogsz figyelni rám, ha először lesokkollak, megfélemlítelek.

tom-roberts-350453.jpg

Ha azt mondom, hogy,

 ha nincs párkapcsolatod, akkor a macskáinak élő vénasszony leszel, aki egyedül hal meg
 ha van egy rossz párkapcsolatod, amiből nem tudsz kilépni, akkor tönkreteszed a gyerekeid életét
 ha nem foglalkozol a munkahelyi stresszel, akkor tuti ki fogsz égni, de sokkal inkább érdemes lenne megírni a saját halotti beszédedet most
 ha nem szerettek a szüleid (jól), akkor mindennek vége, hisz az alapmintád úgy ahogy van, el van baltázva, fújhatod a boldog párkapcsolat reményét és az érzelmileg érett felnőtt lét lehetőségét és mondjuk ki, képtelen leszel szeretni másokat

Folytathatnám a sort, de szerintem érted, mire szeretnék kilyukadni. Én ezt olcsó ripacskodásnak érzem, ami nincs összhangban velem és az üzenetemmel.

De amire rá kellett még jöjjek, ha Te az vagy, akire hat a terror marketing, akkor nem én vagyok a megfelelő szakember számodra.
Ha Téged az ilyen mondatok arra késztetnek, hogy íziben bejelentkezz az adott asztrológushoz, coach-hoz vagy épp pszichológushoz, akkor rögzült szemléletmóddal gondolkodsz Magadról. Ami azt jelenti, hogy nem hiszel benne, hogy képes vagy változni. Éppen ezért nem fogod beletenni a kellő erőfeszítést a folyamatba. És ismét csalódottan állapítod majd meg, hogy megint senki sem tudott segíteni rajtad.

Az én személyiségem, tudásom és módszereim azoknak valók, akik fejlődési szemlélettel (growth mindset) rendelkeznek. Akkor tartozol közéjük, ha bátran belevágsz a kihívásokba és inkább felvállalod a kudarc kockázatát, csak hogy fejlődhess. Képes vagy erőfeszítéseket tenni és bármennyit tanulni azért, hogy elérd a céljaidat.

Tudod miért csak Neked tudok segíteni? Mert én is ilyen vagyok. Gyerekként azt láttam magam körül, hogy az élet nehéz és küzdelmes, az örömnek pedig kevés hely jutott. De bennem volt mélyen egy ösztönös tudás, hogy ez lehet másképp. Ez indított el a pszichológia irányába, majd azon is túllépve a holisztikus megközelítések felé.
Bennünk az a közös, hogy tudjuk, hogy van megoldás és makacsul addig megyünk, amíg megtaláljuk. Nem elégszünk meg azzal, hogy az életünkben nincs rossz, hanem törekszünk a jóra a saját és mások életében is. Képesek vagyunk lelkesedni és gyermeki kíváncsisággal rácsodálkozni dolgokra, megkérdőjelezni azt is, amit mindenki sziklaszilárdnak hisz.

Nem dolgozom együtt mindenkivel és ez így van jól. Hidd el, Neked és Nekem egyaránt. Nem akarok megfelelni, bizonyítani, megmenteni. Mert én Benned hiszek és az erődben.

Ha szeretnél a growth mindsetről többet tudni, akkor jó szívvel ajánlom figyelmedbe a következő könyvet:

https://hvgkonyvek.hu/konyv/szemleletvaltas-a-siker-uj-pszichologiaja

Ha pedig úgy érzed, hogy én vagyok a megfelelő szakember a számodra, akkor itt tudod felvenni velem a kapcsolatot:
https://miskeianiko.typeform.com/to/VBYZPv

Anikó