3 hiba, amit elkövetsz vállalkozónőként

2017. március 10. 21:04 - Miskei Anikó

 

Végre megtetted a nagy lépést, meghoztad a nagy döntést. Magad mögött hagytad a lélekölő 8-5-ig életet. És a hobbid lett a munkád. Végre átkerültél a napos oldalra, amit többet nem hagysz el. Aztán eltelik az első hónap, az első év és Te azt veszed észre, hogy a dolgok nem éppen úgy alakulnak, ahogy gondoltad. Elkezdesz keresni, kutatni.

Több ezer órányi hitrendszermunka után, amit magamon és a kliensekkel végeztem és 4 év saját vállalkozás után elmondom, hogy mi áll a háttérben. Ha ügyes vagy, éveket spórolok meg Neked ezen a területen ;)

  1. Beveszed az ezo-bullshitet

Kezdjük azzal, hogy a spiritualiutás életem szerves része, napi szinten meditálok. Tehát ebből a perspektívából írom és Te is innen nézd. Na meg őszinte leszek, volt amikor én is megkajáltam őket.

 

magic.jpeg

 

Az egyik ilyen, amit legutóbb hallottam, hogy "annyi pénzed van, amekkora a rezgésszinted". Ugyebár az ezobizniszben ez alap, hogy emeljük a rezgésszintünket. Meditálunk, tisztítunk, hangtálazunk, bekerülünk a vortexünkbe, stb. Na de használjuk a józan paraszti eszünket most kicsit. Mégis mekkora ez a skála? 1-10, vagy 1-1000 vagy 1-50000? És ki határozta ezt meg? És napláne mennyinél lesz már pénzed? És sávonként emelkedik, mint a melóhelyeden a bónusz? ;)

Ezen túl ez azt jelentené, hogy mindenki, akinek sok pénze van, annak magas a rezgésszintje. Szóval a politikusok magas rezgésű emberek mind? A vortex közepén lebegnek és minden napot közös meditálással kezdenek a Parlamentben? A választ Rád bízom.

Tudod, ez az egész arra jó, hogy veszettül teperjél és még jobb akarj lenni, aki magasabban rezeg. Na meg hogy ennek érdekében vásárolj. Könyvet, tanfolyamot. És mindez elvezet a következő ponthoz.

  1. Azt gondolod, hogy meg kell szerelned magad

Mi nők hajlamosak vagyunk arra, hogy magunkban keressük a hibát mindenért. Mész egyik tanfolyamról a másikra, mert ott végre megtanítják, hogyan legyél szuper magabiztos és hétfőtől minden megváltozik. Aztán eljön a hétfő, Te lelkes vagy, de ez is, mint minden csoda, csak 3 napig tart. És lényegi változás nem történik. És ezzel az egésszel az a legnagyobb baj, hogy minden, amit teszel, az abból indul ki, hogy kevésnek érzed magad, hogy nem vagy elég jó, hogy veled valami baj van. Amíg a tökéletességet hajszolod, addig a defektességedet erősíted.

Pedig.

E L É G  V A G Y!!!!

 

szerel_vallalkozono.jpeg

 

Na most itt lesznek azok, akik felemelik a kezüket, hogy huhhhh, mindig is tudtam és azzal a lendülettel hátradőlnek. Ne tedd! Az életedért felelős vagy, csak nem mindegy, hogy milyen szándékkal indítod el a változásokat. Dolgozz a hitrendszereiden, de ne azért, mert baj van veled. Hanem azért, mert fejlődni akarsz. Mert ahhoz, hogy az a sikeres vállalkozónő lehess, el kell sajátítanod egy más fajta gondolkozásmódot. Érdemes lecserélned bizonyos hitrendszereidet, amik akadályoznak. Mert rá fogsz jönni, hogy az "oldjuk meg a tanfolyamon megismert marketinges lánnyal okosban/barterban" nem fog működni. Szerinted egy sikeres vállalkozónő is ezt választaná?

  1. A számok az ellenségeid

Hidd el, megértem, szoktam mondani, hogy bocsi, bölcsész vagyok. Na de ezzel együtt realista is. Rájöttem, ha hajlandó vagyok foglalkozni a számokkal is, akkor sokkal gyorsabban haladok. Például akár éveket is lehet dolgozni azon, hogy értékesnek érezd végre magad. De egy kis matekkal 20 perc után képes vagy meghatározni, hogy mennyit kérj a szolgáltatásodért. Épp egy egész napos program után mesélte nekem egy hölgy, hogy ő csalódott a program miatt. Valami nagy csodát várt tőle, de nem hogy csoda, semmi más sem történt. Kérdeztem néhány dolgot a vállalkozásáról, adtam neki 2 számolós feladatot. Fél óra múlva már írta is, mi az az óradíj, aminél kevesebbet nem szabad kérnie. És ebben a rövid beszélgetésben többet kapott tőlem, mint az egész napos programtól.

 

penz_vallalkozono.jpeg

 

És most leírok egy nehéz dolgot, amit sokszor a számok fognak megmutatni, de nem mindenkinek való a vállalkozás. És nem feltétlenül azért, mert nem lenne képes megcsinálni. Hanem mert sokkal többet vesz el tőle majd, mint amennyi örömmel jár.

 

Nekem is sok időbe telt, mire rájöttem, hogy mikor mi a jó kérdés. És nagyon sokszor tettem fel a rossz embernek a jó kérdéseket.

Rendben vagyok, elég vagyok. Ami nem egyenlő azzal, hogy tökéletes és nincs miben fejlődnöm. De ezt már azért teszem, mert élvezem, hogy tudom a határaimat kitolni, átlépni. Mert örömömet lelem benne és sikerélményt ad. Nem a hiányokat pótolom, hanem hozzáadok ahhoz, ami már most is van.

Összeállítottam egy munkafüzetet, ami segít felfedezni, hogy milyen pénzügyi blokkoló hitrendszerekkel rendelkezel. Itt töltheted le: https://gum.co/wMhGf

Ha pedig úgy érzed, hogy nem látod a fától az erdőt és fogalmad sincs merre indulj el, várlak egyéni konzultáción. Meg fogom mondani, hogy ha a  hitrendszereiddel kell, hogy dolgozz és ebben segíteni is tudok. Vagy ha másról van szó és szakmai kérdésben akadtál el, amit önmagad szerelésével nem fogsz megoldani. Nem fogsz tőlem sem pénzügyi, sem marketing tanácsokat kapni, de pontosan tudni fogod, hogyan menj tovább. Itt tudsz bejelentkezni: https://miskeianiko.typeform.com/to/VBYZPv

Miskei Anikó

Pszichológus