Miért működik a ThetaHealing?

2016. április 10. 23:39 - Miskei Anikó

Miért működik a ThetaHealing?

Volt már olyan, hogy elhatároztad, holnaptól valamit gyökeresen megváltoztatsz az életedben?

Mondjuk 
hetente 3x sportolsz, 
nem eszel több csokit, 
kevesebb időt töltesz facebookon J
nemet fogsz minden olyanra mondani, ami nem szolgál téged, 
nem hagyod, hogy megállítsanak mások az álmaid megvalósításában. 

A sort a végtelenségig lehetne folytatni, gondolom Te is ki tudod egészíteni ;)

Biztosan számtalanszor megfordult a kérdés a fejedben, hogy miért nem sikerül?

A válasz talán meg fog döbbenteni.

Elménknek mindössze 5%-a tudatos, 95%-a tudattalanul futó, automatikus program. Ha a tudatos döntésed összhangban van a 95%-ot kitevő tudattalan programmal, akkor nyert ügyed van. Ellenkező esetben vagy részeredményt érsz el vagy pedig vesztettél. Ez nem hangzik túl jól és az esélyeket sem lehet túl jónak nevezni.

Eleged van már, hogy mindig a gyerekkorral jönnek? Na de miért is?

7 éves korunkig agyunk úgy működik, mint egy szivacs. Nagyon befogadó állapotban van (delta, théta agyhullám). Egészen egyszerűen azért, mert mindent el kell sajátítanunk azért, hogy életben maradjunk. A tudattalanunk olyan, mint egy hatalmas raktár. Minden bekerül oda, ellenőrizetlenül. És utána ez határozza meg az életed.

Szeretnéd, ha egy 7 éves vezetné az autódat?

Na és az életed? J

A 7 év tapasztalatai és érzelmei meghatározzák az agyunk struktúráját. Azt, hogy mennyi összeköttetés van a neuronok között, illetve, hogy milyen erősségűek ezek a kapcsolódások.

Mit jelent ez? Ha gyerekkorodban a meghatározó érzelem a szorongás volt, akkor az ehhez kapcsolódó neuronok között sok összeköttetés van és erősek.  Ez olyan, mintha ráraktak volna erre a vonatsínre. A gondolataid kiváltják a szorongás érzését, erre a tested reagál és megerősítő visszajelzést küld az agynak, ami a szorongással összhangban lévő gondolatokat aktivizálja.

Sikerül követned a gondolatmenetet? Ha ezt megérted, mindent megértettél.

Látod már, hogy miért nem működik a pozitív gondolkodás?

Először is, ha „Boldog vagyok” mondat belőled rossz érzést vált ki, akkor épp a negatív érzéshez kötődő neuron kapcsolatokat erősíti. Ha jó érzés kapcsolódik hozzá, akkor kellően hosszú ideig és rendszeresen fenn kell tartani ahhoz, hogy a kapcsolat létrejöjjön és megerősödjön.

És akkor hogy jön ide a ThetaHealing?

A ThetaHealing ugyanazt a hullámtartományt használja, ami gyerekkorodban volt jellemző, ugyanis a raktár tartalma csak ekkor hozzáférhető.
Nem elég, hogy csak 5%-a tudatos az elmeműködésünknek, neki fogalma sincs arról, hogy mi van a raktárban. Ugye világos, ha festék boltból rendelsz estélyi ruhát, az életben nem fog megérkezni?

A ThetaHealing képes arra, hogy felbontsa a régi gondolati és érzelmi huzalozását az agynak. Tehát megszünteti a kapcsolódást a nem kívánt neuronális összeköttetések között. Mintha kitakarítanád a szorongás feliratú dobozokat a raktárból. És egyúttal új gondolati és érzelmi huzalozást hoz létre. Bekerülnek a „boldogság” feliratú dobozok, hurrá J

Ezt úgy fogod megtapasztalni többek között, maradva a példánál, hogy olyan helyzetekben, amikor korábban szorongtál, most nem fogsz.

Ami még fontos, hogy a változás azonnal létrejön.

Tényleg.

Tapasztaltam ezt számtalanszor magamnál és a klienseknél egyaránt.

Mindez egyszerűen, a beszélgetések során történik, az érzelmek mentén. Megkeressük azokat az érzelmeket, amik felelősek az adott helyzetért, amivel jöttél és kipakoljuk a dobozokat a raktárból. Helyébe pedig bekerül az, amit szeretnél. Utána már csak annyi a dolgod, hogy az új dobozokon, az új érzelmeken tartsd a figyelmedet.

Mi van akkor, ha az, hogy kivegyünk egy programot és újjal helyettesítsük, éppen olyan könnyű és egyszerű, mint ahogy bekerült oda?

Gyerekként mint tettél ezért?

„Mindössze” léteztél J

Most van itt az ideje, hogy a boldogságot válaszd?

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, várlak konzultáción.

Miskei Anikó
ThetaHealing konzulens
Címkék: ThetaHealing