Mindig csak magadat kell legyőznöd

2016. március 31. 18:34 - Miskei Anikó
Mindig csak magadat kell legyőznöd.

Jól hangzik?

Elmondom, miért nem az.

Az üzenettel egyet lehet érteni, de csak részben. Akkor jöttem rá, mennyire káros tud lenni ez a megközelítés is, amikor egy csütörtök este, 1,5 órás lépcsős edzés után, este 10-kor ballagtam hazafelé. Letörten. Csalódott voltam és dühös. Mert már megint nem sikerült belesétálás nélkül, lendületesen felfutnom a 164 lépcsőfokot. Nem fejlődök, nem javul a teljesítményem.

Szóval elkezdtem ostorozni magam. Mikor erre ráeszméltem, azt mondtam, hogy „Ácsi!”

2 hónappal korábban heti nulla darab edzés volt az életemben. Azóta heti 5. Ennek ellenére egy kemény edzés után, amit a tőlem telhető legjobban végigcsináltam, mégis nullának értékelem magam.

Itt valami nagyon elcsúszott. Ha arra törekszel, hogy a tegnaphoz képest 105%-ot nyújts, garantáltan csalódni fogsz. Még csak a társadalmi nyomással, médiával sem kell harcolnod. Hisz Te magad vagy az, aki leértékeli, elnyomja saját magát.

Legyen előtted egy cél, egy vízió, ami felé törekszel, ami motivációval lát el. De soha ne az előző napi teljesítményedhez mérd magadat. Nincs két egyforma nap, nem vagyunk robotok. A kérdés, hogy ma megtettél-e minden Tőled telhetőt a víziódért? Ha igen, akkor legyél magaddal elégedett. Ne a teljesítményt, hanem a befektetett energiát értékeld! Lehet, hogy tegnap 8-ast hoztál ki magadból, ma meg 3-ast. De ha ma a 3-as volt a Tőled telhető legjobb, akkor épp annyit ér, mint a 8-asod.

És a dolgok ezen a ponton meg tudnak csúszni. Amikor ebből azt a következtetést vonod le, hogy a 3-as is épp elég. És nem adsz bele apait-anyait, hanem bedőlsz a kifogásaidnak, racionalizálod a dolgokat. Nem! Hozd ki magadból a legtöbbet ma is! Azt, ami ma a legtöbb!

Tanulj meg támogató lenni saját magadhoz, mert ez az, ami eljuttat a boldog hétköznapokhoz.

Miskei Anikó