Létezik olyan, hogy tökéletes nő?

2015. február 16. 09:45 - Miskei Anikó

Bármerre is nézel körül, azt látod, hogy gyönyörű, tökéletes alakkal „rendelkező” nők mosolyognak vissza rád. A hajuk csillog, a frizurájuk kiemeli arcformájukat, hibátlan, porcelán a bőrük. Mindig frissek és illatosak, reggelente nevetve pattannak ki az ágyból és 3 perc alatt komplett reggelit szolgálnak fel a családnak. Gyerekeik tündérik, a párja pedig a legnagyszerűbb férfi. Öltözékük kifogástalan, az irodában egy modell is megirigyelhetné őket. Természetesen profik a munkájukban, sokat keresnek és időben ott vannak az oviban. Alig várják, hogy nekikezdjenek a vacsora megfőzésének, a mosogatást pedig pont úgy élvezik, mintha egy izgalmas könyvet. Az már csak hab a tortán, hogy esténként az ágyban egy igazi démonná válnak. És arról se feledkezzünk meg, hogy rendszeresen sportolnak.
 
Hogy érzed Magad ettől a képtől? Folyamatosan azt érzed, hogy valami baj van Veled. Hiszen reggel lehet, hogy néha fáradtan ébredsz és a kávéfőzőig alig találsz el. A hajad inkább összefogod, kibír még egy napot. A mérleg már megint 30 dekával többet mutat, amit Te határozottan látsz is a hasadon és popsidon. És ahelyett, hogy újrafestenéd a körmöd, csak korrigálod a lepattogzott végeket.
Nagy nehezen elkönyörgöd a gyerekeid az óvodába, ahol az óvónő közli, hogy Anyuka, Pistikével baj van, nagyon akaratos, jó lenne kezdeni ezzel valamit. A munkahelyedről 5 percet késel és a kollegina szúrós szemekkel néz ezért rád. Az ebéded a hűtőben felejtetted és ha már úgy is ennyire nyomorult ez a napod, a büfében a teljes kiőrlésű szendvicsed mellé veszel egy islert is. Munka után rohansz az oviba, a gyerekek már csak másodmagukkal várnak. A dadus rosszallóan megjegyzi, jó lenne kicsit előbb megérkezni. Otthon lerakod a gyerekeket, szerencsés vagy, mert ma apu van velük, Te jógázni mész, hogy a lelki egyensúlyodat megtarthasd. Fél 10 körül elindulsz haza és miközben már a kádban lazítasz, azon drukkolsz, hogy apa elaludjon a filmen és Te szinte észrevétlenül bújsz be az ágyba.
 
Láthatod, a valóság nagyon messze van attól, amit a média önt ránk. De attól, hogy megpróbálsz megfelelni ennek a képnek, csak egyre frusztráltabb leszel. Aggódsz az alakod miatt és sanyargatod a tested. Abba bele sem gondolsz, hogy előbb-utóbb emésztési problémákhoz és egyéb betegségekhez vezet. Mivel magadat az utolsó helyre helyezed, azt érzed, hogy egy kiszolgáló személyzet vagy a saját családodban. De ha nem vagy képes töltekezni, akkor miből fogsz tudni adni a családodnak? Szeretnél egy veszekedős anyukává válni, aki létezésével azt az üzenetet adja át a gyerekeinek, hogy az élet egy szenvedés? Előbb-utóbb a pároddal is eltávolodtok egymással és csak idő kérdése, hogy a meghitt beszélgetések helyét átvegyék a funkcionális jellegű információ megosztások és gyakorlatilag egymás mellett éljetek.
Lehet, hogy néhány jelet már észlelsz is a fent leírtak közül. Ha nem szeretnéd, hogy a helyzet rosszabbodjon, ideje elgondolkoznod azon, hogy valamin változtatnod kellene?
Itt az ideje, hogy leülj 5 percre és leírd, hogy min szeretnél változtatni. Mi az az állapot, amiben jól tudnád magad érezni.
 
Talán hihetetlennek fog hangzani, de már néhány apró változtatás is nagy javulást eredményezhet az életminőségedben!
 
·        alakíts ki egy napirendet, egy rutint, amihez tartod magadat
·        sportolni a barátnőddel menj, mert így nem csak a motivációdat könnyebb fenntartani, de ápolod a kapcsolataidat is
·        ha van gyereked, fogj össze más szülőkkel és támogassátok egymást. Ez nem csak a gyerekeknek jó móka, de végre időd tudtok szakítani a párotokkal is egymásra kettesben.
·        tegyél meg mindent azért, hogy alvásod pihentető legyen, mert ez elengedhetetlen a megfelelő energiaszinthez
·        ne vedd annyira komolyan az életet, nevess sokat! Nincs annál vonzóbb, mint ha valakiről sugárzik az életöröm! Ez a gyerekeidben is megalapozza a bizalmat az élettel szemben.

Egy örömteli életet szeretnél vagy csak túlélni a mai napot?
 
Amennyiben úgy érzed, hogy konkrétabb útmutatásra van szükséged, keress meg egyéni konzultáción. A következő program, ahol találkozhatsz velem: 
 
Miskei Anikó
 

 

És megnyugtatás képpen, a modellek sem tökéletesek. És végre egyre többen vállalj ezt és meg is mutatják nekünk. Íme a bátor Cindy Crawford:
 
Forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/cindy-crawford-photoshop-nelkul-vallalt-cimlapfotozast/
 
Címkék: tökéletes