Hogy érezted Magad a Valentin naptól? Ezért vagy egyedül!

2015. február 15. 12:12 - Miskei AnikóTegnap Valentin nap volt. Piros szívek, bonbonok, rózsaszínű cukiságok, vörös rózsa és Szeretlek! ömlött mindenhonnan. Imádhatod, vagy épp utálhatod, de az egészen biztos, hogy emlékeztetett arra, hogy egyedül vagy. Az utcán egyedül sétáltál vagy épp barátokkal, de senki sem fogta a kezedet. Mikor hazaértél, nem volt ott a lakásban az a fajta otthonos melegség, amit csak egy társ jelenléte adhat. És bár a vacsi egyedül is finom tud lenni és jól esik, de a meghittségét csak egy társsal élheted meg. A Valentin nap hiába a szeretet ünnepe, de pontosan tisztában vagy vele, hogy teljesen más az a szeretlek, amit testvérednek mondasz és más az, amit a szerelmednek. Az egyedüllét miatt nem csak ilyenkor, de máskor is szomorúnak érezheted magad. Néha még a reményt is elveszíted, hogy megtalálod a társadat. És gyakran van az az érzésed, hogy kevésbé vagy értékes, mint a párkapcsolatban élő társaid.Elgondolkoztál már azon, hogy mi lesz akkor, ha ez a helyzet nem változik 1, 2 vagy akár 5 év múlva sem és még mindig egyedül köszönt Rád a Valentin napi reggel?

Az egy dolog, hogy a „hurrá optimizmusod” egyre veszít erejéből. De egyre inkább tehetetlennek érzed majd magad és fogalmad sem lesz róla, hogy mit tehetnél azért, hogy Rád találjon a szerelem, hisz már mindent kipróbáltál. Egyre kevesebbet fogsz mosolyogni, kevésbé leszel vidám, mert a társtalanság problémája eluralja az életedet. Mondanom sem kell, hogy ez nem hogy növelné, hanem sokkal inkább rontja az esélyeidet egy párkapcsolatra. Ki szeretne egy olyan társat maga mellett, aki faarccal jár-kel és az ajkai sokkal inkább konyulnak lefele, mint felfele.

De az is előfordulhat, hogy kétségbeesésed és elkeseredettséged miatt könnyebben belemész olyan szituációkba, melyek újabb sebeket ejtenek rajtad. Kikötsz egy olyan partner mellett, aki teljesen méltatlan hozzád. Ha őszinte vagy magadhoz, akkor kimondod, hogy félsz a magánytól, és inkább ez, mint az egyedüllét. De sokkal valószínűbb, hogy a helyzetet majd valamilyen maszlaggal fogod elkendőzni.

Idővel veszítünk rugalmasságunkból, nehezebben nyílunk meg mások felé és szokásainkon sem szívesen változtatunk. Sokkal nehezebb így az ismerkedés és az egymáshoz csiszolódás.

Lehet, hogy nem kellene eljutnod a fenti állapotok valamelyikébe, hanem ideje lenne tenni valamit azért, hogy megérkezzen a Te életedbe is a társ? Hozd meg most a döntést, hogy teszel ezért!

Számtalan kliensemmel végeztem el feladatot, ami segítette őket kimozdulni a tehetetlenségből és felcsillant a remény. Világossá vált számukra, hogy mit kell tenniük azért, hogy végre elérjék a vágyott kapcsolatot. Volt olyan, aki akkor még egy kilátástalan kapcsolatban volt, amit nem tudott lezárni, ma már viszont egy gyönyörű kislány boldog anyukája egy másik férfi oldalán. Vagy épp másvalaki rájött, hogy eddig olyan partnerekkel ismerkedett, akik a környezete elvárásainak felelnek meg. Nem csoda, ha ezek soha nem lettek tartós kapcsolódások. Amikor fel merte vállalni a saját igényeit, mondhatni átalakult az egész élete.

Sokan azért nem tudnak tovább lépni, mert egy fájdalmas szakítás emléke nem engedi, hogy tovább lépjenek. A tréningek azon részvevő, akik vették a bátorságot, hogy még egyszer elővegyék ezt a történetet, arról számoltak be, hogy végre fellélegeztek és biztosan tudják, hogy letették ezt a terhet. Hirtelen izgatottsággal és kíváncsisággal tekintettek a jövő felé.

Ha úgy érzed, hogy tehetetlen vagy és nem tudod, hogy milyen irányba léphetnél tovább, akkor egyéni konzultáción személyre szabottan keressük meg, hogy hol akadtál el és milyen irányba érdemes továbbmenned.

Ha pedig úgy érzed, hogy a múltad húz vissza, még ma is bevillan az exed arca, egy-egy mondata vagy épp egy kellemetlen szituáció, akkor várlak a következő Gyógyító írás tréningen.

A részleteket itt találod: http://lelekhangolo.com

Kérlek oszd meg másokkal is!
Miskei Anikó