Ma újraírtam az életem

2015. január 16. 15:08 - Miskei Anikó

Ma rosszul indult a napom. Nem azért, mert különösebb okom volt rá, de minden nehéznek és kilátástalannak tűnt, teljes tehetetlenség. Ismerős? Aztán elindultam dolgozni és minden megváltozott. Hihetetlen ugye? J

Mindenkinek van egy története arról, hogy ki ő, milyen volt az élete és milyen lehetséges jövő vár rá.  De ez a történetünk magunkról sokszor torz, jelentősen eltér a realitástól. Megéri leülni időnként és megvizsgálni. Na de mi történt?

Beértem az irodába, leültem a kolléganővel szemben, kedvetlen arckifejezéssel. Akkor épp nem tudatosodott bennem, de a kolléga egyben barát. És amellett a tény mellett is elsiklottam, hogy az iroda a 15. emeleten van, ahonnan panoráma nyílik a városra.

Mindössze 2 papír, egy toll, 20 perc és egy remek, empatikus, inspiráló szakember kellett, hogy átírjam az elmúlt 2 évemet. Na ne ijedj meg, nem a tényeket írtuk át, hanem azt, ami bennem élt erről az időszakról és saját magamról. Nem tettünk mást, épp csak felelevenítettük a tényeket. Ez egyedül biztosan nem ment volna, mintha az agyam szelektálta volna mindazt, amit sikernek értékelhetnék, amire büszke lehetnék.Másfél éve még félállásban alkalmazottként dolgoztam. Ez nem csak időbeli korlátokat jelent, hanem a mozgásterem is beszűkítette, nem beszélve az anyagi kompenzációról.

Aztán 2013 júniusában megszerveztünk egy konferenciát Élet és vezetés édesanyaként címmel. Mindezt nagyjából 3 hét alatt, ahol közel 100-an vettek részt. Vendégünk volt Dr. Marina Blagojević Hughson, szociológus, aki elismerően nyilatkozott a rendezvényről és a résztvevők is magas elégedettséget jeleztek vissza.

2013 őszétől elkezdtem egy vezető gyógyszeripari cégnél havi rendszerességgel stressz menedzsment tréningeket tartani. Közel 100-an vettek részt rajta, 90% feletti elégedettséggel. Megtörtént az a cégnél, ami még soha. A munkavállalók vették a fáradtságot és köszönő levelet írtak a HR-nek, amiért lehetőségük volt részt venni a tréningen. Többen voltak, akik kétszer is eljöttek.

2013 novemberében az Egy Csepp Világnapon előadást tartottam a megküzdés témájáról egy olyan végleges és meghatározó élethelyzetben, mint a cukorbetegség.

2014 márciusában előadást tartottam az Evolution Konferencián, A személyesség varázsa címmel.

2014 januárjától egy egész éves személyes fejlesztési folyamatot vittem végig egy nemzetközileg is elismert, díjnyertes reklámügynökségnél, melynek eredményeként vezetői szintre léptették a hölgyet.

2014 nyarán kolléganőmmel megpróbáltuk a lehetetlen és végigvittünk egy szervezetfejlesztési projektet, ahol bizony nehéz dolgokat kellett kimondaniuk a résztvevőknek. Nem szaladtunk el, a hatalmas ellenállás és az extrém helyszín ellenére sem.

2014 júniusában személyesen találkoztam és beszélgettem a világhírű Philip Zimbardoval, aki az attitűdformáló projektjét, a Hősök Terét futtatja többek között Magyarországon is. Jelenleg is tárgyalások folynak, hogy a LifeGarden Kreatív Gyereknevelési eszközeinkkel miképp tudunk részt venni ebben a projektben.

2014 szeptemberében a Lifegardennel alkotótársként részt vettünk egy nemzetközi vállalat Working Parents Day programjában. Két előadást tartottam: a stresszről és a technikai függőségről. Az eseményről a beszámolót több százan nézték végig videó konferencián, Franciaországtól Rio de Janeiro-ig. Annyira megnyerte a tetszésüket ez a magyar innováció, hogy szeretnék adaptálni más országokban is.

2014 májusában kifejlesztettem a két napos Kibírod, ha kibírod -  A gyógyító írás tréningemet. A tréningnek 2 célja van: egyrészt megtanít, hogy mik azok a módszerek, eszközök, melyek segítenek abban, hogy megküzdjünk az életünkben előforduló nehézségekkel. Segít, hogy feltérképezzük erőforrásainkat, melyeket képessé válunk mobilizálni. Másrészt egy konkrét módszert ad arra vonatkozóan, hogy az írás segítségével miképp tudjuk feldolgozni a negatív életeseményeinket. Mindez 10 perc alatt született meg bennem és 20 perccel később már kezemben volt a teljes tematika vázlata. A tréningek szeptembertől rendszeresen futnak. A visszajelzések és a tréningeken megéltek magukért beszélnek.

2014 zárásaként az RTL Klub reggeli műsorában nyilatkoztam a gyerekkori félelmekről.Mikor mindezt leírtam, döbbenten meredtem a papírra. A fejemben szürkeként és eseménytelenként raktározott másfél év megtelt színekkel, eseményekkel, sikerekkel. Ekkor Ildi megkérdezte: Lehet, hogy esetleg büszke is lehetnél magadra?

Mindezt nem a szél fújta össze, nem arról szólt, hogy mindig jókor voltam jó helyen. Hirtelen észrevettem az iroda perspektíváját, a Dunát, ahogy kanyarog az épület előtt, a távolban a Parlamentet és a napfényt, ami beragyogja a várost. Hálát éreztem azért, hogy az, hogy dolgozom azt jelenti, hogy egy baráttal töltöm az időmet, akivel támogatjuk és inspiráljuk egymást. Újra érezhettem, hogy soha nem voltam még ennyire szabad. Tudom, hogy bármit kitalálhatok, bármit megvalósíthatok, a világ bármely szegletén.

Mi lenne, ha mostantól ezt a történetet kezdeném el mesélni magamról és az életemről? Elsősorban magamnak, hogy bennem is realitássá váljon.

Te milyen történetet mesélsz Magadról? Szeretném, ha Te is képes lennél arra, hogy másképp lásd az életed! Gyere el, végigvezetlek ezen a folyamaton, hogy elkezdhess egy másik történetet mesélni Magadról és az életedről. Megtanítalak, hogy lehetsz képes arra, hogy egy rossz napot átfordíts úgy, hogy akár az átéltek mások hasznára is szolgáló eszközzé váljon. Személyes jó tanács: hozd Magaddal a barátodat/ barátnődet, mert ő jobban emlékszik a sikereidre, mint Te magad! ;-)

Időpontok: 2015. január 24. 15-18.00
                2015. január 30. 17-20.00
Helyszín:Budapest, 7. Madách Imre út 8.
Díj:4500 Ft/fő
Jelentkezés: lelekhangolo@live.com, 0620 513 2971

Miskei Anikó