Meddig akarsz még szenvedni?

2015. január 12. 22:42 - Miskei Anikó

Van egy nagyon érdekes jelenség, amit tapasztalok.

Amikor van egy problémád, először csak kellemetlenül érzed magad. Aztán elkezd egyre jobban feszíteni. A figyelmed elkezd beszűkülni és idővel már csak a problémával foglalkozol. Kezd az egész olyan lenni, mintha már csak erről szólna az életed. Az, ami működik, ami rendben van az életedben, eltörpül a problémád mellett. Elkezdesz mindent rossznak megélni.

Aztán nekiállsz megoldást keresni a problémádra. Olvasol, kérdezel. Majd találsz egy idézetet, egy könyvet, egy családtagot, egy jó barátot, egy szakembert.

És megnyugszol. Elkezdesz reménykedni, megjelenik a fény az alagút végén. Csökken a feszültség. Fellélegzel.

És megállsz. Mert azt hiszed, ha nincs elviselhetetlen feszültség és nyomás, akkor a probléma is eltűnt.

És eltelik néhány óra, néhány nap, néhány hét és Te megint azon kapod magad, hogy a probléma kitölti az életedet. Ugyanaz a probléma.

Mert valójában nem oldottad meg. Az életeden nem változtattál, a szemléletmódod sem alakult át és a szakemberhez is csak 1-2 alkalommal mentél el.

Így futod a felesleges köröket. Pedig ha nem adod fel akkor, amikor jön az első megkönnyebbülés, akkor gyökeresen átalakulhat az életed, megoldhatod a problémát végleg.

Tudd, hogy amikor nem járod végig az utat, a saját szenvedésed mellett döntesz. Pedig akár élvezhetnéd is az életed.

Ha végre meghoztad a döntést és elköteleződtél a boldogságod mellett, akkor várlak január 17-18-án a Kibírod, ha kiírod - A gyógyító írás tréningen. Itt tudsz jelentkezni: http://lelekhangolo.com/

Barátsággal,
Anikó