"Az élet csodája itt és most van"

2014. március 24. 08:35 - Miskei AnikóTalán úgy érzed, hogy nem találod a helyed. Keresel. Valamit, ami jobb, több, teljesebb vagy csak egyszerűen más. Folyamatosan valamilyen jelre vársz. Tervezel, de nem lépsz. Halogatsz. Félsz. Oly könnyedén tékozlod el a perceket, mintha tudnád biztosan, hogy a következő perc is a rendelkezésedre áll. De ki tudja? Vágysz egy érzést, ami most épp nincsen, mert akkor... Boldogabb leszel? Könnyebb lesz az élet? Biztos lehetsz ebben?

Az Élet nem vár Rád. Történik most és minden pillanatban. És ha megállsz egy pillanatra és elkezdesz igazán látni a szemeddel, hallani a füleddel és érezni a testedet, akkor Te is észreveheted. Mit? Az ajtó becsapódását, egy cica nyávogását, az önfeledt gyermek kacaját, a padon ülő idős hölgy sóhajtását, egy levél halálát, ahogy elválik a gallytól, a mentő szirénáját, ami egy balesethez siet, a napsugarak melegét a bőrödön, a tavasz illatát, a könnycseppet a fiatal lány szemében, a frissen sült zsemle illatát, a gombócot a torkodban, a sejtjeit bizsergését, a morcos szomszéd kutyusának nedves nóziját a kezeden, az alma zamatát...


Nincs hova vágyjál. Mindig csak ezzel a pillanattal rendelkezel. Mindened meg van ebben a pillanatban. Merülj bele, pihenj meg benne. Éld meg a most intenzitását és mélységét. Ez minden, a többi csak játék. Hát élvezd!

És hogy át tudd érezni, amit most leírtam, nézed meg a "Szerelem életre-halálra" című filmet.

A holnap soha nem jön el!

Miskei Anikó

pszichológus