Szerelmi kálvária - Kezdetek

2014. március 06. 22:43 - Miskei AnikóAz előző részt itt olvashatod.

Kristóf.

Micsoda???? Döbbent meg Mia. Gyorsan leroskadt székébe, mielőtt lábai felmondanák a szolgálatot. Karjaira borulva az asztalon, kétségbeesetten kutatott legalább egyetlen kósza értelmes gondolat után a fejében. De hiába.

Zsolt 2 asztallal odébb ült. Épp kedvenc kávéját kortyolta, amikor tekintete megakadt Mián. A beszűrődő napfény megvilágította gesztenyebarna hosszú haját és igazából most először állapította meg Zsolt, mennyire csinos alakja van. Így hát végigkövette Mia jelenetét. El sem tudta képzelni, mi történhetett a lánnyal. Kicsit hezitált, hogy odamenjen-e hozzá, lehet csak zavarba hozná érdeklődésével. A következő pillanatban pedig azon kapta magát, hogy ott áll az asztalnál, Mia felett.

-      Csak nem egy ügyfél borított ki ennyire?

Mia miközben felpillantott Zsoltra, nem tudta eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen.
-      De.- nyögte ki erőtlenül. „Ha tudnád hogyan!” – tette hozzá magában.

-      Boldogulsz vele?

„Tulajdonképpen – kezdtek beindulni Mia agyában a fogaskerekek – miért is ne osztaná meg Zsolttal a rendkívül kényes helyzetet. Zsolt híres diplomáciai készségéről, a legnehezebb ügyfelek rendre nála landolnak.”

Így hát megosztotta vele a történteket, majd kérdő tekintettek, kíváncsian nézett Zsoltra.

-      Kristóffal ügyesen kell bánni, de van egy ötletem. Gyere, menjünk le a kávézóba és összeállítjuk a haditervet.

Miával madarat lehetett volna fogatni, biztosan érezte, hogy megmenekült. Nagyon tetszett neki Zsolt elegáns megoldása és közben jókat nevettek. Mia megállapította, hogy nem is tűnt fel neki eddig, hogy ilyen jó humorral rendelkezik a kollégája. Az akció sikerrel zárult. Megköszönve Zsoltnak a segítséget, Mia meghívta munka után egy italra. Nagyon jól érezték magukat és mikor elköszöntek, mindketten tudták, hogy valami elkezdődött kettőjük között.

Mia az ágyban fekve mosolyogva gondolt vissza az estére. Jól eső érzésekkel szenderült álomba. Már rég várta ennyire, hogy reggel beérjen a munkahelyére. Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, ami történik kettőjük között. Mia még soha nem érezte magát annyira vibrálónak és elevennek, imádta ezt a bizsergető érzést.

Zsolt 3 hónappal később új kinevezést kapott, így egy másik irodában folytatta a munkáját. Ezzel elhárult teljesen az akadály kapcsolatuk kibontakozása elől.