Szerelmi kálvária - Visszatekintés

2014. március 03. 23:55 - Miskei AnikóMia fáradtan ébredt. Szemeit alig bírta kinyitni, nem pattantak ki úgy, mint régebben. A gondolatok vadul elkezdtek cikázni a fejében, időt sem hagyva neki, hogy pár pillanatig egy kis nyugalomban megpihenjen. Jobbján feküdt Zsolt, hangosan szuszogva aludta édes álmát. Mia nagyot sóhajtott, mert tudta, hogy egy percre sem lenne képes már visszaaludni és az ágyban maradni mozdulatlanul. Így a legnagyobb óvatossággal felült az ágyban, lábujjaival kitapogatta a talajt és olyan ügyesen helyezte rá testsúlyát, hogy az öreg parketta meg sem nyikordult. Hát igen, nagy gyakorlata van már ebben…

A fürdőszoba kilincset is csendben nyomta le, akkor lélegzett fel, amikor végre becsukta maga mögött az ajtót. Végre nem kell lélegzetét visszafojtani, hogy a lehető legkevesebb jelet adjon létezéséről. Aztán felemelte a wc deszkát és miközben egy nagyot ásított…

-     -  Pufffffff!!!!!! – megdermedt ereiben a vér, szíve hevesen dobogott és érezte halántéka lüktetését. Kicsúszott a kezéből a deszka és hatalmas robajjal érkezett meg a peremre.
Mia nem mert levegőt venni, még a szemét is becsukta, mintha bármit is számítana.

-        -  A francba már! Hogy az ember még hétvégén sem pihenheti ki magát! Nem igaz, hogy nem tudsz jobban odafigyelni! – hallatszott be Zsolt dörmögő és rettentően dühös hangja.
Mia megsemmisülve rogyott le a deszkára. Mostanában semmi sem jó, amit tesz, sőt szinte mindig hibázik.


Majd gondolatban 4 évvel korábbra ugrott. Akkor ismerkedtek meg Zsolttal. Egy munkahelyen dolgoztak. A kölcsönös szimpátia az első pillanattól meg volt. Majd Mia legnagyobb meglepetésére egyik nap végén egy szál fehér rózsa várta a kocsija szélvédőjén. Izgatott kíváncsiság lett úrrá rajta, de el sem tudta képzelni, ki lehet a titkos rajongó. Most ismét mosoly jelent meg Mia szája szegletében, ahogy felidézte ezt az emléket. Annyira jó volt!!! Másnap kíváncsian fürkészte a férfi kollégákat és kereste az árulkodó jeleket. De semmi. A nap végére szinte már elkeseredett, hogy nem biztos, hogy kiderül a titkos hódoló kiléte, amikor is egy kártyát talált az asztalán… Gyorsan körülnézett, hátha valaki figyeli reakcióját, de nem talált semmi feltűnőt. Türelmetlenül nyitotta ki a kártyát, ami egy meghívó volt egy fotókiállításra. És a kártya alján…Igen…A Név: