Hol ismerkedjünk?

2014. február 04. 22:07 - Miskei Anikó
Mostanában többször szóba került az ismerkedés témaköre. Legtöbben azt vallják, manapság nagyon nehéz helyzetben van, az aki ismerkedni akar. Ez különösen igaz akkor, ha komoly kapcsolatra vágysz, illetve a kor előrehaladtával nehezedik a pálya.
Mert lássuk be, a szórakozó helyek sokkal inkább alkalmasak a kalandozás színterére, mintsem egy tartós kapcsolat nyitányára. Persze kivételek mindig vannak.

Egyik ismerősöm már egy ideje meglehetősen intenzíven az internet világát használja ismerkedésre. Sikerrel. Mert ismerkedni valóban nagyon könnyű ezen a módon, de a társkeresés már egészen másképp működik. Szomorúan tapasztalta, hogy nagyon sokan vannak, akik komoly lelki problémákkal küzdenek. És sajnos ez nemtől és életkortól független, valós jelenség.

Erről a témáról beszélgettünk, amikor elmeséltem neki saját tapasztalataimat. Részben meg tudom érteni azokat, akiket beszippant ez az egész, az új tagok böngészése, az új üzenetek áradata. jó pár évvel ezelőtt én is ismerkedtem ilyen módon. Szerencsére csak pozitív élményekről számolhatok be. Több emberrel találkoztam is és bár csak egy alkalommal, de korrekt módon el tudtunk beszélgetni. Sőt olyan is van, akivel baráti szimpátia alakult ki és a mai napig tartjuk a kapcsolatot.

Ma már biztosan másképp működnek ezek az oldalak, sokan panaszkodtak nekem arról, hogy olyan, mint egy hús piac. Nem beszélve arról, hogy az anyagiak is erősen megjelentek.

Annak idején nálam ez az internetes vonal nagyon hamar lefutott. Részben annak voltam a híve, ha minél előbb találkozunk. Egy-két levél elég arra, hogy kiderüljön, van-e értelme folytatni a beszélgetést. Ezen néhányan meg is lepődtek. De minek építgessük magunkban egy ember képét, melyet nagyrészt fantáziánkkal töltünk ki, ami miatt nagyobb az esély a csalódásra. Vagy ha a személyes találkozó első pillanatában tudod, nálad szóba sem jöhet az illető.

Másrészt akkoriban még nem voltak okos telefonok, így az ember a négy fal között tudott csak neten ismerkedni. Én meg jobban szeretem aktívan élni az életem.
Hamar arra a következtetésre jutottam, hogy ennek a cyber világnak semmi értelme. És mondom mindezt úgy, hogy az első páromat, akivel 8 évig voltunk együtt, internetes társkeresőn ismertem meg. J

Így hát stratégiát váltottam. Elkezdtem olyan programokat keresni, amik az érdeklődési körömbe esnek. Ami akkor is kellemes időtöltés számomra, ha éppen nem jön szembe velem a nagy Ő. És a mai napig ezt a stratégiát ajánlom másoknak is.

Lehet szó bármilyen programról: sport, kultúra, önismeret, konferencia, worshop, tréning, főzőtanfolyam, olvasóest, könyvbemutató, kirándulás, tánc, tényleg bármi. És ebben az anyagiak sem lehet akadály, hiszen számtalan ingyenes lehetőség létezik, csak utána kell járni.

Egy valami biztos, jól töltöd el az idődet, hasznos információkat szerzel, bővíted a tudásodat és új emberekkel is megismerkedhetsz.
Most már láthatod, nincs több kifogás! Gyújtsd össze a bátorságodat és kalandra fel!


Miskei Anikó
pszichológus