Célkitűzés helyett

2013. december 31. 16:28 - Miskei Anikó

Eljött az év utolsó napja.


Talán hozzám hasonlóan Ti is töltöttétek már ezt a napot egy hatalmas fehér lappal, tollakkal és színes filcekkel magatok előtt. Igen, a következő év megtervezésére gondolok.

Nálam a tervek többnyire rendre vágyak maradtak, melyek nem valósultak meg. Egy-kettő megvalósult és megtörténtek olyanok is, melyek nem is voltak a tervek között, az „álmomban sem gondoltam volna” kategória.


Ha visszagondolok ezekre a listáimra és arra, mit reméltem a megvalósulásuktól, érdekes dolgot látok. Azt akartam, hogy boldogabb legyek általuk. Viszont felidézve az igazán örömteli pillanatokat az életemben, olyan lehetetlen helyzetekben voltam képes eszméletlen boldog lenni. A 139-es buszon, a rakparton sétálva, mikor beszívtam a víz illatát, a sziget kör lefutása után, amikor meghatódva olvastam köszönő sorokat. Mondanom sem kell, ezek nem szerepeltek a listámon, nem sok közük volt a terveimhez.

Éppen ezért most arra biztatnálak, hogy kicsit tekints másképp a jövő évi céljaidra. Ne a hiány motiválja egy-egy cél kitűzését. Mi a garancia arra, ha megvalósul, akkor tényleg boldogabb leszel? A boldogság egy képességünk. Annyira leszel boldog a jövőben, amennyire már most képes vagy az lenni.

Már másképp kezdek neki a célkitűzésnek 2014-re. Figyelem, merre visz a szívem vágya, a kíváncsiságom. És a döntésemet az határozza meg, hogy mi az az út, amit szeretnék bejárni.

Hagyd, hogy Téged is az út kalandja és izgalma ösztönözzön indulásra! Mert akkor minden lépés, amit megteszel, a sikerről szól.

Örömteli pillanatokban gazdag, izgalmas 2014-et kívánok!

Szeretettel:
Miskei Anikó