12 randitipp pároknak 2018-ra

2018. január 04. 23:20 - Miskei Anikó

 

Telnek az évek, egyre inkább bedarál a mókuskerék és sok esetben kezd kikopni az izgalom és játékosság a párkapcsolatokból. Mindenki tudja, hogy fontos lenne figyelni egymásra, de ez legtöbbször mégis utolsó helyre kerül. Ahhoz, hogy valami jól működjön, energiát kell tenni bele. Hiszen ha többé ki sem kelsz az ágyból, leépül a tested. Ha nem locsolod a virágokat, kiszáradnak. Miért gondoljuk azt, hogy a kapcsolataink másképp működnek? Oké, nem mondjuk azt, hogy dolgozni kell egy kapcsolaton, mert attól sokan rosszul vannak. Mi lenne, ha játéknak hívnánk? Mit tehetünk ma azért, hogy mókás és örömteli legyen a kapcsolatunk? Buliból, csak nekünk? Ehhez találtok itt néhány ötletet. Ha csak havonta egyet kipróbáltok, már érezni fogjátok a hatását ;)

 

1. Mozdulj ki otthonról és játssz!

 

Időnként igazán jól esik kimozdulni otthonról és játékosan eltölteni egy estét. Erre kiváló  program a bowling, darts, biliárd vagy éppen a szabaduló szoba. Felszabadultan nevethettek és átélhetitek a verseny izgalmát.

 

2. Irány a természet!

 

A természet nem csak arra jó, hogy magunk mögött hagyjunk mindent néhány órára. Segít levezetni a stresszt. Lehetőséget ad arra, hogy újra kapcsolódjunk egymáshoz és teljes figyelmünkkel legyünk jelen. Ehhez mondjuk elengedhetetlen, hogy ezalatt minden értesítést kapcsoljunk ki a telefonunkon. Szóba jöhet kirándulás, falmászás, kalandpark, geocaching, a kedvünktől és edzettségi szintünktől függően.

 

kalen-emsley-99659.jpg

 

3. Első randi remake

 

Kreáljátok újra az első randitokat! Ugye milyen jó néha feleleveníteni az első randi emlékét? Most ne csak beszéljetek róla, hanem éljétek újra teljesen! Menjetek el abba az étterembe, nézzétek meg azt a filmet, amit a moziban láttatok. Így újra felfedezhetitek, hogy mi volt az, ami annyira megtetszett a másikban és újraélhetitek az első találkozás izgalmát is

 

4. Piknikezzetek otthon

 

Csináljatok valami különlegeset! A közös főzés is remek kikapcsolódás lehet, de gyanítom mára sokaknál elveszítette régi varázsát. Viszont otthon piknikezni biztosan kevesen szoktatok. Terítsetek le egy plédet a nappali közepére és csak olyan kerüljön az "asztalra", amit a piknik kosárba is bepakolnál.

 

brooke-lark-200721.jpg

 

5. Készítsetek saját társasjátékot

 

Például izgalmas lehet egy intim, kettesben töltött estéhez az üvegforgató. Biztosan emlékeztek erre a játékra gyerekkorotokból, épp itt az ideje nagykorúsítani! ;) Helyezzetek egy üveget középre és köré helyezzétek el azokat az ötleteket, amiket ki lehet pörgetni. Íme néhány ötlet:

  • - Suttogj a fülembe édes kis semmiségeket
  • - 2 perc lassú tánc
  • - 5 perc masszázs

A többi opciót a fantáziátokra bízom ;)

 

 

6. Kiruccanós reggeli

 

A vacsi vagy ebéd sokaknak nem újdonság, de voltatok-e már reggelizni valahol? Csodaszép helyeken kínálnak ínycsiklandozó villásreggeliket. Próbáljátok ki Ti is! Persze azt is megtehetitek, hogy visztek magatokkal reggelit pl a Normafára. Ráadásul a bevállalósak és romantikusak össze is köthetik mindezt egy napfelkeltével.

 7. Tanuljatok valami újat együtt

 

Mindig új színt hoz egy kapcsolatba, amikor valami ismeretlenbe közösen vágtok bele. Együtt botladoztok, fejlődtök, ami rengeteg mókás helyzetet és éppen ezért sok nevetést generál. Bármi lehet, amit kipróbáltok: tánc, sport, idegen nyelv, főzés.

 8. Kóstolók

 

Mindegy, hogy a bor, sajt vagy épp a csoki szerelmese vagytok, biztosan találtok olyan programot, ahol akár ezek kombinációját is megkóstolhatjátok. Ha valami jó, miért ne tudnánk meg róla még többet? Azon túl, hogy eltöltötök egy kellemes estét, az ott megtanultakat kamatoztassátok a későbbi randik alkalmával is!

 9. Játsszatok

 

Ismeritek az igazság vagy bátorság játékot? Egy érme tökéletesen alkalmas lehet arra, hogy eldöntse mikor melyik van soron. Az igazságnál egy kérdést teszel fel a másiknak, amire őszintén kell válaszolni. Ha pedig bátorság, akkor meg kell csinálni azt, amit kitaláltál neki. Vigyetek bele rengeteg humort és ügyeljetek rá, hogy jó hangulat legyen végig. Ismét lehetőség ez a játék is az intimitásra.

 10. Titkos üzenet

 

Nincs annál jobb érzés, amikor a melóban előveszed a pénztárcádat vagy az uzsit és ott vár benne egy kedves üzenet a párodtól. Ha kaptál már ilyet, tudod miről beszélek. Ha még nem, épp itt az ideje kipróbálnotok. Nem beszélve arról, hogy eltéve ezeket az üzeneteket, máskor is mosolyt fog csalni az ajkaidra.

 11. Kávézó/teázó randi

 

Randizzatok a kedvenc kávézótokban vagy próbáljatok ki egy teljesen új helyet, ahol még soha nem jártatok. A titka, hogy tudatosítsd magadban, hogy ez most randi. Teljesen más élmény lesz, mint amikor csak összefuttok egy kávézóban. Sokszor egy-egy apróság is nagy változást tud létrehozni.

 

igor-miske-244066.jpg

 

 12. Hála üveg

 

Tudtad, hogy ahhoz, hogy jól működjön egy kapcsolat, ötször annyi pozitív érzelemnek kell jelen lennie, mint negatívnak? Mert igen, egy kapcsolatban vannak negatívok is és ez teljesen rendben van. De az rajtunk múlik, hogy mi ezeknek az aránya. A legjobb eszköz a pozitív érzelmek növelésére a hála. Készítsetek egy hála üveget és amilyen gyakran lehet (a legjobb naponta) dobjatok bele egy cetlit, amiben leírjátok, hogy miért vagytok hálásak a másiknak, a másik által. Nem kell ám nagy dolgokra gondolni jelen esetben sem.

  • - Hálás vagyok, amiért reggel jó kedvűen ébredtél
  • - Elkészítetted nekem a kávét és ágyba hoztad
  • - Eszedbe jutott, hogy ma fontos megbeszélésem volt és küldtél előtte egy biztató üzenetet
  • - Eszméletlen finom vacsit főztél

 

 

Remélem az ötleteket olvasva kedvet kaptál Te is hozzá, hogy visszacsempész az izgalmat a párkapcsolatodba. Ha ehhez szeretnél egy verhetetlen eszköztárat, akkor várlak a Párkapcsolat pezsdítő workshopon. Hölgyeim, ez most Nektek szól. Uraim, ha nem szeretnétek kimaradni, akkor lepjétek meg a kedveseteket ezzel a workshoppal. Garantálom, hogy nem fogjátok megbánni ;)

Miskei Anikó

Life Design

komment
süti beállítások módosítása