Így éld túl a Valentin-napot szingliként

2017. február 14. 10:12 - Miskei Anikó

 

A mai nap a szívecske áradatról, virágokról, bonbonokról, csillámokról, na meg a kihagyhatatlan exkluzív, 2 az 1-ben és ezt vedd meg ajándékként promóciókról szól a felszínen.

Ha épp egyedülálló vagy, akkor, lehet már este úgy feküdtél le aludni, hogy tartasz attól, minek leszel ma kitéve. És talán el is határoztad, hogy ma közösségi média mentes napot tartasz, így hátha nem üt szíven lépten-nyomon, hogy Te bizony egyedül vagy, mint a kisujjad.

valentin-nap.jpeg

Stratégiád számtalan lehet a mai napra, amivel túlélheted. Attól függően, hogy milyen a hangulatod vagy épp vérmérsékleted.

 

1. Barátok

 

Valószínűleg nem Te vagy az egyedüli a környezetedben, aki társ nélkül éli életének ezen szakaszát. Ez egy remek alkalom lehet, hogy kitaláljatok a mai napra valamilyen programot. Főzzetek otthon közösen, csináljatok a társasjátékozós estet, nézzetek meg egy vígjátékot. A lényeg, hogy olyan emberekkel legyél, akiknek a társaságában teljesen felszabadult tudsz lenni, önmagadat adhatod és tudod, hogy elfogadnak olyannak, amilyen vagy. Szóljon ez a nap velük az önfeledt nevetésről.

 

 

2. Ajándékozd meg magad

 

Ha Te is azok közé tartozol, aki okkal szívesebben költ, akkor ez egy remek nap erre. Persze nem arra gondolok, hogy mérhetetlen költségekbe kell verni magadat. De nyugodtan megveheted azt a parfümöt ma, amivel már szemezel egy ideje és tavaszra úgyis betervezted. Vagy épp a könyvet, amin napok óta vacillálsz, hogy megrendeld-e. De beülhetsz egy kávéra egy különleges helyre is. És tudod mit, vehetsz ám magadnak egy csokor virágot is, hisz az akkor is gyönyörű és napokon keresztül melengető jó érzéssel tölt el, ha ránézel.

pexels-photo-55623.jpeg

 

3. Okozz örömöt másoknak

 

A kutatások arra az eredményre jutottak, hogy sokkal nagyobb örömet okoz számunkra, ha mi járulhatunk hozzá mások boldogságához, mint ha mondjuk mi kapunk valamit. Nézz szét magad körül, kinek tudnád szebbé varázsolni a napját? Vidd el az unokaöcsédet moziba, a kedvenc nagybácsidat egy pohár borra. Látogasd meg a nagymamádat és lepd meg őt a kedvenc magazinjával vagy épp egy szál virággal. Vigyél sütit a munkahelyedre a többieknek. Mindegy, csak szóljon ez a nap mások öröméről és akkor kizárt, hogy rosszul érezd magad.

virag.jpg

4. Áss mélyebbre

 

Tudod, ha őszinték vagyunk, maga a tény, hogy Valentin-nap van ma, semmilyen hatással nem kellene, hogy legyen rád. Függetlenül attól, hogy egyedül élsz épp vagy párkapcsolatban. Kérlek szánd arra ezt a napot, hogy megfogalmazd, még is mi az, aminek a hiányát ennyire felnagyítja ez a nap. Ha szomorúsággal vagy fájdalommal tölt el ez a nap, akkor kételkedsz a szerethetőségedben és azt éled meg, hogy nem vagy fontos. De ezek nem csak a mai napodat jellemzik, hanem láthatatlanul behálózzák a többi hétköznapot is. Tedd meg, hogy elkezdesz ezzel foglalkozni. Mert ha nem teszed helyre, akkor egy párkapcsolat sem lesz rá gyógyír.

Illetve a másik ok az lehet, ha még nem tudtál elengedni egy korábbi kapcsolatot az életedből. Ami lehet, hogy teljesen rendben van, de az is lehet, hogy bőven itt lenne már az ideje, hogy tovább lépj. Ülj le, írj egy búcsúlevelet, csinálj egy szertartást és engedd el. Vagy ha úgy érzed, egyedül nem megy, akkor kérd benne szakember segítségét.

 

+1

 

Ér a mai napon szenvedni, fájni, nyomorultul érezni magad, ha azt választod. Kezd a napot 2 fánkkal és habos kakaóval. Az ebédet told meg extra desszerttel. Munka után tankolj fel egy százas zsepivel. Otthon üvöltess szívszaggató zenét. És nyugodtan bömböld végig valamelyik romantikus filmet, miközben bekanalazol egy fél literes jégkrémet. Adj bele apait-anyait. De egyezzünk meg valamiben. A mai nappal letudtad az éves önsajnálat adagot ;)

Ha pedig úgy érzed, szívesebben választanád végre a párkapcsolatot és dolgoznál velem, itt tudsz bejelentkezni:
https://ferfimagnes.hu

Miskei Anikó

Pszichológus

 

 

komment
süti beállítások módosítása